Barion Pixel

Ajax Security Systems

Ajax Security Systems

Ajax Biztonság technika

„We stand against evil”

a kezdetek

Az Ajax Systems -t Aleksandr Konotopskyi hozta létre 2011 -ben. A vállalat alapvető célja az volt, hogy lábat vessen az elérhető árú  biztonsági rendszerek piacán, és árazásban a drága nyugati márkákhoz elérhetőbb áron pozícionálja magát.

az első kihívások

Az első érzékelők elkészüléséhez egy év kellett. Az első termék meglehetősen sikeresnek bizonyult a lokális ukrán piacon, de amikor a csapat bemutatta egy nemzetközi kiállításon, senki sem mutatott érdeklődést iránta. A világon senkit sem fog meglepni egy importpótló megoldás; amire szüksége van az valami új és egyedi.

Ezután Aleksandr a CEO és  csapata úgy döntött, hogy a semmiből biztonsági rendszert hoz létre kommunikációs protokollal, vezérlőpanellel, érzékelőkkel, felhőszerverrel és saját mobilalkalmazással.

Ajax 2.0 és SMRK befektetések

Három év fejlesztés után az Ajax Systems bemutatta a vezeték nélküli érzékelők következő generációját. Az első kiadás tartalmazott mozgást, ajtó-/ablaknyitást, füst-, üvegtörés -érzékelőket és modulokat, amelyek lehetővé tették az eszközök csatlakoztatását más gyártók biztonsági központi egységeihez (az Ajaxnak még nem volt saját központi egysége).

Az érzékelők működtetéséhez létrehozták  saját rádióprotokoll Jewellert, amely akár 2000 méteres hatótávolságot és energiahatékonyságot is biztosít. Figyelmet fordítottak az eszközök megbízhatóságára, hanem a design-ra és egyszerű használatukra is.

Az Ajax újításai felkeltették az ukrán SMRK kockázati alap figyelmét. 1 millió dolláros befektetést kapott az alapból, a cég arra használta fel, hogy bővítse termékcsaládját és létre hozzon egy integrált biztonsági rendszert.

A termék magas minőségének garantálása érdekében a termelést Ukrajnában, Kijevben is megszervezték. Az Ajax Systems akkor még csak 40 embert foglalkoztatott.

 

nemzetközi terjeszkedés

2016 -ban a vállalat kiadta az intelligens Hub központi egységet, amely egyelten rendszerbe integrálta a biztonsági eszközöket, az Ajax Cloud szervert és az alkalmazásokat a kényelmes okostelefonos rendszervezérléshez.

Emellett füst, szivárgásérzékelőket és egy távirányítós vezérlőrelét is bevezettek. Így a rendszer nemcsak a betörések, hanem a tűz és az árvizek ellen is védett, ugyanakkor lehetőséget adott a házban lévő elektromos készülékek vezérlésére.

Ebben az évben az Ajax Systems sikeresen belépett a világpiacra, és három nagy biztonsági vásáron mutatta be termékét Las Vegasban, Londonban és Essenben.

Az alkalmazottak száma 2,5 -szeresére, 125 főre nőtt. A termékcsalád 13 készülékre terjedt ki, és a termelés az év végére megháromszorozódott, havi 12 000 darabra. Az Ajax termékek értékesítése világszerte 5 országban kezdődött.

szakmai elismerés – 2017

2017 az Ajax rangos díjainak éve volt. A vállalat díjakat nyert nemzetközi biztonsági kiállításokon, többek között az:

 „Év biztonsági rendszere”

címmel az angliai IFSEC -en és a:

„Legjobb innovatív termék

címmel a MIPS/Securika -n. Az Ajax Európa legelőkelőbb vezeték nélküli biztonsági rendszere lett.

A csapat javította a hub működési rendszerét, és elnevezte OS Malevich- nek. A rendszer rendkívül megbízható, vírusoknak és kibertámadásoknak ellenálló.

A videó megfigyelés integrálásának lehetősége is hozzáadásra került; a szabványos RTSP protokoll támogatásának köszönhetően gyakorlatilag bármilyen IP videokamera csatlakoztatható az Ajaxhoz.

Az Ajax Systems jó eredményeket mutatott az üzleti növekedés szempontjából; értékesítési volumene ötszörösére nőtt, és a jelenlévő országok száma 45 -ről 67 -re nőtt. Az Ajax értékesítése különösen gyorsan nőtt Olaszországban, Spanyolországban, Norvégiában, Svédországban és Dániában.

A csapat 230 alkalmazottra nőtt, a gyártási ráta pedig 44 000 eszközre emelkedett havonta.

 

felkészülés az újabb áttörésre- 2018

Az Ajax számára az újjáépítés éve volt. A legfontosabb a vállalat belső folyamatainak optimalizálása volt, különösen a termelés előkészítése a további növekedésre.

Az Ajax sikeresen teljesítette az európai minőségellenőrzést, és tanúsítványt kapott az EN 50131 európai szabványnak és az 5. rendszer szerinti Grade 2 szabványnak való megfelelésről.

Az év egyik kiemelt célja a kültéri eszközök bevezetése volt. A sort a MotionProtect Outdoor, egy kültéri mozgásérzékelő nyitotta meg, kétlépcsős védelemmel a téves riasztások ellen.

Egy másik fontos esemény az Enterprise API megjelenése volt, amely az Ajax termékek harmadik féltől származó szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal való integrálására szolgáló felület.

A cég túllépte az 1.000.000 gyártott eszközt. A csapat 450 főre nőtt, és a teljesítmény meghaladta a havi 100 000 érzékelőt.

sokoldalú okos otthon és 10 millió dollár a Horizon Capital-tól- 2019

2019 volt az Ajax történetének legnagyobb kiadása-a Multi-release. A vállalat egyszerre több fontos újdonságot és frissítést mutatott be:

A riasztások biztonságos fotóellenőrzése elérhetővé vált az Ajax számára az új Hub 2 vezérlőpanel és a kamerával ellátott MotionCam érzékelő megjelenésének köszönhetően. Az Ajax csapata kizárólag a MotionCam számára fejlesztett ki egy másik rádióprotokollt, a Wings -et, amely biztonságos képátvitelt biztosít kevesebb mint 9 másodperc alatt akár 1700 méteres távolságból is.
Nagy lépés az intelligens otthon felé az új automatizálási forgatókönyvek. A rendszer megtanulta automatikusan elzárni a vizet a házban árvíz esetén, megszakítani az áramellátást tűzjelzővel és még sok mással. Az automatizálási eszközök sorát kibővítették egy Socket intelligens dugóval, és a pánik gomb alternatív módot kapott a forgatókönyvek vezérlésére.
Az új intelligens ReX rádiójel -tartomány -bővítő 12 -ről 16 km² -re növelte az Ajax potenciális lefedettségi területét. És az OS Malevich 2.8 frissítésével az Ajax hubok egyszerre 5 ReX -el működhetnek, így a maximális lefedettségi terület 35 km² -re nő.
Lehetségessé vált a Dahua, a Hikivision, a Safire és az Uniview kamerák és DVR -k Ajaxhoz való csatlakoztatása is. Ez a folyamat kevesebb, mint egy percet vesz igénybe további beállítások nélkül.

A társaság kivételes eredményei és sikerei a helyi és nemzetközi piacokon 10 millió dollárnyi befektetést vonzottak a Horizon Capital nemzetközi alapból. A partnerség hosszú távú célja az Ajax Systems bevezetése az IPO-ra.

A társaság folyamatosan bővül; a termelési volumen havi 220 000 készülékre nőtt, a piacok száma, ahol működik, elérte a 93 -at, és az alkalmazottak száma jelenleg 800+ ember