Barion Pixel

Homey Pro Okos Otthon Központ

A holland Athom cég vállalatának terméke a Homey Pro Okos Otthon Központ több mint 1000 márka több mint 50 000 eszközével kompatibilis, és ez a szám folyamatosan növekszik. A Homey vezérlőegység alapvető funkciója, hogy az összes kompatibilis eszközt egyetlen praktikus és könnyen használható otthoni automatizálási rendszerben egyesítse.

Homey Pro Okos Otthon Központ az Athomtól

Számos gyártó igyekszik betörni az Okos Otthon piacra melyek sokszor különböző protokollokat és technológiákat alkalmaznak a kommunikációra. Azonban pont ez sokrétűség a jelenlegi Achilles sarka a problémának hisz a kompatibilitás legtöbbször nem megoldott. Minden gyártó a saját központjával igyekszik megoldani az adott szekció tökéletes működtetését és üzemeltetését azonban a felhasználó idővel elvész ezekben, hisz gondoljunk bele, hogy ha külön központokat alkalmazunk minden egyes főbb funkcióra (világítás, beléptető rendszer, kamera rendszer, redőnyvezérlés stb. stb..) akkor rögtön már akár 4 vagy 5 egymástól teljesen elkülönülő hálózatot és rendszert kaphatunk.

Wifi, ZigBee, Z-Wave, Bluetooth, RF vagy IR? Minden egyben!

Ezt a megosztottságot hivatott megoldani a most bemutatni kívánt eszköz, az Athom Homey névre keresztelt központja. A termék jelenleg két változatban érhető el. A pro változat csupán memória méretben és CPU teljesítményben tér el „kisebb” testvérétől. A Homey legfőbb ereje a benne megtalálható rádiók sokasága. Az IP hálózatra Wi-Fi-n keresztül kapcsolódik fel. Rádiós interfészek tekintetében, mint ahogy arról fent említést tettünk bővelkedik a Homey. Megtalálható benne egy Zigbee rádió mely a 2,4GHz-en üzemelő IoT eszközök hivatalos kommunikációs csatornája. Rendelkezik egy a Zigbee konkurenseként említhető Z-Wave rádióval is. Ezen felül kapott egy 433MHz-en működő egységet, melynek segítségével egyszerű rádióvezérelt termékeket tudunk működésre bírni. A sor még nem ér véget mert ezeken felül még egy digitális 868MHz-es rádió, infra adó-vevő, valamint Bluetooth egység is helyet követelt magának a burkolat alatt. A beépített hangszóró és mikrofon megléte pedig már-már alapkövetelménynek számít.

Végső soron mivel kompatibilis a Homey Pro Okos Otthon Központ?!

A Homey központ több mint 100 gyártó megközelítőleg 50.000 termékével kompatibilis jelenleg. Ez a lista pedig napról napra bővül, köszönhetően annak, hogy az okostelefon rendszereken oly népszerű applikációs metodikán keresztül vonhatjuk be egy-egy gyártó termékeit a Homey vezérlése alá. Egy példán levezetve ez úgy zajlik, hogy ha egy adott gyártó termékét megvásároljuk és azt szeretnénk a központon keresztül üzemeltetni akkor nincs más teendőnk, mint a vonatkozó appot letölteni a központra és futtatni azt. A gyártó kiváló érzékkel ismerte azt fel, hogy ha nyílt platformot biztosít a felhasználók számára akkor azzal hatalmas lehetőségeket nyit a komplatibilitás felé. Számos olyan app található meg a kínálatban, amelyet egy felhasználó programozott le annak érdekében, hogy az ő általa üzemeletetett berendezés kommunikálhasson a Homey-val majd ezután ezt elérhetővé tette a közösség számára így is szélesítve a támogatottságot. A teljesség igénye nélkül a kínálatunkban elérhető számos gyártó eszköze kompatibilis az Athom Homey Pro okos otthon központjával (Innr okosvilágítás, Aqara kiegészítők, Qubino, Aeotec modulok). Kezelhetősége rendkívül könnyű és egyszerű. Az UI felület a mobiltelefon használatra és az egyszerű kezelhetőségre koncentrál így nincs szükségünk másra, mint arra, hogy a Homey app-ot letöltsük a készülékünkre és segítségével monitorozhassuk hálózatunkat, valamint beállíthassunk különböző automatizmusokat melyek a mindennapjaink részévé válhatnak.

Lifestyle képek

Az AccessPoint-os srácok Youtube-on mutatják be a terméket

Homey Pro

Athome Homey Pro
Athom Homey Pro
157.300 Ft
Az otthonod, A te szabályaid. Az Athom Homey Pro segítségével Ön döntheti el, hogyan működjenek együtt eszközei annak érdekében, hogy...

Képernyőfotók a Homey használatáról